Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna rörande våra produkter och tjänster. Om det fortfarande finns oklarheter så är du alltid välkommen att kontakta oss via mail info@staybranded.se eller ring på 031-382 59 00

Beställning


Får man ett korrektur innan beställning?
Hos oss på Stay Branded & New Wave Profile får du alltid ett korrektur innan vi startar produktionen.

Kan jag returnera en beställning?
Otryckta varor går självklart att returnera. När vi mottagit varorna och vår returavdelning godkänt returen krediteras ni automatiskt. Tryckta varor där korrektur är godkänt, har vi tyvärr ingen möjlighet att ta i retur då dessa är kundunika.

Betalning


Vilka betalningsvillkor har ni?
Vi tar alltid en kreditupplysning på nya kunder. Är ni kreditvärdiga erbjuder vi 20 dagar netto. Detta är ingen bedömning som vi själva gör, utan en tredje part. Självklart är du välkommen att handla av oss ändå.

Hur förskottsbetalar jag?
Vid betalning uppger ni det fakturanummer som betalningen gäller för. För snabbare handläggning be vi er att bifoga inbetalningskvitto, då kan vi omedelbart starta produktionen.

Tryck


Vilken tryckmetod ska jag använda?
För varje produkt har vi oftast en eller flera tryckmetoder som vi rekommenderar. Är du osäker på vilken tryckmetod som är bäst för önskad produkt ber vi dig kontakta vår kundtjänst så hjälper dem dig vidare.

Vilket filformat ska jag tryckfilen skickas i?
Gärna som eps, cmyk eller pdf. Det viktigaste är att den är vektoriserad.

Pris


Får jag betala för frakt?
Frakt tillkommer på våra priser. Fraktpriset varierar beroende på vikt, storlek och antal kollin.

Tillkommer moms?
Moms tillkommer på våra priser.

Vad menas med schablonkostnad/startkostnad?
Schablon eller klichékostnad är en startkostnad för att förbereda er logotype för tryck. Det krävs olika typer av förberedelser beroende på vald tryckmetod.

Leverans


Hur lång leveranstid har ni?
Detta varierar beroende på om ni önskar trycka på produkten eller vilken produkt/varumärke beställningen gäller. Efter att ni godkänt korrekturet varierar leveranstiden mellan sex dagar och 4 veckor. På vissa produkter har vi möjlighet att erbjuda expressleverans.